27 września zerówki wraz z klasami I-III udały się na wycieczkę integracyjną do Dyniolandu w Wieliszewie. Pobyt w Farmie Dyni upłynął przedszkolakom w atmosferze świetnej zabawy na świeżym powietrzu. Oprócz zabawy dzieci oglądały dynie, poznały jej gatunki, podziwiały zwierzęta mieszkające na farmie oraz degustowały pieczonych kiełbasek. Pełni wrażeń wróciliśmy do szkoły odznaczeni certyfikatem "klasy na medal".

Nauczycielki oddziału przedszkolnego

W grupie OB odbył się Dzień Chłopaka. Oprócz pięknych prezentów, chłopcy otrzymali piękne laurki od koleżanek z grupy. Był również słodki poczęstunek.

Halina Skrzecz

22 września w ramach międzynarodowej kampania proekologicznej "Tydzień Zrównoważonego Transportu" dzieci z oddziału przedszkolnego wraz z nauczycielkami podążając śladami ekologii wyruszyły na wycieczkę do Białołęckiego Ośrodka Kultury transportem publicznym. Dzieci z zerówek obejrzały film pod tytułem "Gordon i Paddy", który przedstawiał los szefa policji w lesie, który planował przejść na emeryturę i poszukiwał swojego następcy. Przez całą drogę powrotną trwały rozmowy na temat obejrzanej bajki. Wszyscy pełni wrażeń wróciliśmy do szkoły.

Elżbieta Brzezińska
Barbara Stachowski
Anna Twardowska
Halina Skrzecz
nauczycielki oddziału przedszkolnego

Dzieci z grupy 0A obchodziły w czwartek 30 września Dzień Chłopca. Z okazji tego święta, dziewczynki złożyły swoim kolegom piękne życzenia i wręczyły upominki przygotowane przez rodziców, a Panie odznaczyły chłopców dyplomami.

Odwiedził nas również samorząd szkolny, który poczęstował naszych chłopców lizakami.

Elżbieta Brzezińska
Barbara Stachowska

W ubiegłym tygodniu rozmawialiśmy na temat warzyw i owoców. Nazywaliśmy warzywa i owoce, rozpoznawać ich smak i zapach. Dowiedzieliśmy się gdzie rosną rożne rodzaje owoców i warzyw, a także dlaczego ich jedzenie jest tak ważne dla naszego zdrowia. Zorganizowaliśmy zajęcia kulinarne, których celem było nauczenie dzieci czerpania radości ze wspólnego przygotowywania posiłków oraz wyrabianie nawyków zdrowego odżywiania. Na zakończenie zajęć odbyła się degustacja sporządzonych soków owocowych i owocowo- warzywnych.

Halina Skrzecz