WRZESIEŃ 2018

Szanowni Państwo Rodzice


Koszt jednego obiadu wynosi - 6 zł


Odpłatność za obiady przyjmowana jest w sekretariacie szkoły do 5-ego dnia każdego miesiąca:
- poniedziałek, wtorek, piątek w godz. 800-1200
- środa w godz. 800-1700.

Odpłatność za obiady może być również przekazywana przelewem na konto bankowe:


82 1030 1508 0000 0005 5017 4057


Prosimy o zgłaszanie nieobecności dziecka na obiedzie najpóźniej w dniu nieobecności do godz. 900.
Po tej godzinie nie będą uwzględniane odpisy z odpłatności za obiady.

 

JADŁOSPIS

 

WRZESIEŃ 2018


 

SMACZNEGO !!!

Wtorek 04.09.2018 r.
Rosół z makaronem 300g (włoszczyzna, makaron, kurczak, indyk, mięso wołowe - szponder, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, koper)
Filet z kurczaka panierowany z pieca 90g (mięso drobiowe - filet z kurczaka, jaja, bułka tarta, mąka, sól, pieprz, olej)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Mizeria z sosem jogurtowym 40g (ogórki, sok z cytryny, szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny, pieprz, olej)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (nektarynka)
A – 1, 9, 7

Środa 05.09.2018 r.
Zupa ogórkowa 250g (kurczak, indyk, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, cebula, masło extra, śmietana)
Pulpety z warzywami w sosie koperkowym 110g (mięso wieprzowe (karkówka), bułka kajzerka, jaja, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, koper, mąka pszenna, cebula)
Kasza jęczmienna (pęczak) 90g
Pomidory ze szczypiorkiem 80g (pomidory, cebula cukrowa, cebula czerwona, szczypior, sól, pieprz, olej)
Kalafior gotowany z masłem
Kompot truskawkowy, owoc szt. 1 (gruszka)
A – 1, 9, 7

Czwartek 06.09.2018 r.
Zupa brokułowa 250g (włoszczyzna, kurczak, indyk, brokuły, śmietana, mąka, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, sól, pieprz, jaja, ziemniaki)
Pierogi z serem białym i musem truskawkowym 200g (mąka, ser biały, zapach wanilinowy, cukier, olej sól, skrobia ziemniaczana, truskawki mrożone)
Woda z miętą, cytryną, miodem, owoc szt. 1 (jabłka)  
A – 1, 3, 7, 9

Piątek 07.09.2018 r.
Zupa z soczewicy 250g (włoszczyzna, soczewica, kurczak, indyk, cebula, czosnek, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, czosnek, masło, sok pomidorowy)
Porcja ryby z pieca 170g (ryba miruna, sól, pieprz, bułka tarta, mąka, olej, jaja)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, jabłko, cebula, natka pietruszki, olej, cukier, pieprz, marchewka)
Kisiel owocowy, owoc szt. 1 (śliwka)
A – 1, 9, 3

Poniedziałek 10.09.2018 r.
Zupa pieczarkowa z łazankami 250g (kurczak, indyk, włoszczyzna, pieczarki, makaron łazanki, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, sól, natka pietruszki, cebula, mąka pszenna, śmietana)
Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki z koperkiem 150g (udko z kurczaka, sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, olej)
Fasolka szparagowa z masełkiem 40g (fasolka szparagowa, sól, masło, extra, bułka tarta)
Surówka szopska 40g (pomidor, papryka, cebula, ogórek kiszony, kukurydza, natka pietruszki, sól, pieprz, olej)
Woda z mięta, cytryną, miodem, owoc szt. 1 (brzoskwinia)
A – 1, 3, 7, 9

Wtorek 11.09.2018 r.
Zupa krupnik z kaszą jaglaną 250g (kurczak, indyk, włoszczyzna, ziemniaki, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, kasza jaglana, natka pietruszki, koper)
Kotlet mielony z pieca 90g (mięso wieprzowe - schab karkowy, jaja, bułka kajzerka, cebula, pieprz, sól, olej)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Mizeria ze szczypiorkiem 40g (ogórki, szczypior, jogurt naturalny, sól, pieprz, sok z cytryny)
Mini marchewki 40g
Kompot wiśniowy
A - 1, 3, 7, 9

Środa 12.09.2018 r.
Barszcz czerwony 250g (buraki czerwone, włoszczyzna, ziemniaki, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, śmietana, ziele angielskie, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, sól, pieprz)
Pyzy z mięsem okraszone cebulką z olejem 200g (mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, pieprz, papryka słodka, ziemniaki, olej, cebula, skrobia ziemniaczana)
Surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, jabłko, cebula cukrowa, cebula czerwona, natka pietruszki, olej, cukier, pieprz, marchewka, kukurydza)
Woda z miętą, pomarańczą, miodem
A – 1, 9, 7
    
Czwartek 13.09.2018 r.
Zupa dyniowa (krem) z grzankami 250g (włoszczyzna, dynia, kurczak, indyk, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, cebula, czosnek, masło, gałka muszkatołowa, śmietana)
Filet z indyka pieczony w ziołach 110g (filet z indyka, sól, pieprz, czosnek, olej, papryka słodka, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, tymianek, kolendra)
Kasza bulgur 90g
Sałata lodowa z warzywami 80g (sałata lodowa, papryka czerwona, kukurydza, pieprz, sól, oliwa z oliwek, szczypior)
Woda z mięta, cytryną, miodem, owoc (winogrono)
A – 1, 7, 9

Piątek 14.09.2018 r.
Zupa jarzynowa z pomidorami 250g (kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, pomidory, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, fasolka szparagowa, por, brukselka, kalarepa, cebula, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana)
Kluski z truskawkami i serem białym 200g (makaron, truskawki mrożone, cukier, ser biały, śmietana)
Kompot owocowy, ciasto jogurtowe 20g
A – 1, 7, 9

Poniedziałek 17.09.2018 r.
Zupa zacierkowa z natką pietruszki 250g (kurczak, porcje rosołowe z gęsi, indyk, włoszczyzna, zacierki, ziemniaki, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, sól, natka pietruszki, cebula, mąka pszenna, koper)
Kapusta faszerowana w sosie pomidorowym 110g (łopatka wieprzowa, bułka kajzerka, jaja, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat pomidorowy)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka meksykańska 80g (ogórki kiszone, cebula cukrowa, cebula czerwona, papryka, kukurydza, pieprz, olej, cukier, sól)
Kompot truskawkowy, owoc szt. 1 (śliwka szt. 1)     
A – 1, 9, 7

Wtorek 18.09.2018 r.
Zupa kapuśniak 250g (kurczak, porcje rosołowe z gęsi, indyk, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, sól, natka pietruszki, cebula, koper)
Mięso wołowe duszone z warzywami 120g (mięso wołowe, pieczarki, papryka czerwona, ogórki kiszone, cebula, śmietana, koncentrat pomidorowy, olej, natka pietruszki, sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk)
Kasza gryczana 90g
Sałata z sosem jogurtowym 80g (sałata masłowa, sok z cytryny, szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny, pieprz, sól)
Kompot porzeczkowy, owoc szt. 1 (jabłko)
A - 1, 9, 7

Środa 19.09.2018 r.
Zupa z ogórkowa 250g (ogórki kiszone, włoszczyzna, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, ziemniaki, cebula, por, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielski, koperek, śmietana)
Eskalopki w cieście naleśnikowym, ziemniaki z koperkiem 150g (filet drobiowy, olej, jaja, sól, pieprz, mleko, mąka)
Sos czosnkowy (czosnek, sól, pieprz, jogurt naturalny, majonez, oregano)
Pomidor z cebulą 80g (pomidory, cebula, szczypior, pieprz, sól, olej)
Woda z miętą, pomarańczą, miodem, owoc szt. 1 (brzoskwinia)
A – 1, 3, 7, 9

Czwartek 20.09.2018 r.
Zupa koperkowa z ryżem 250g (włoszczyzna, ryż, kurczak, indyk, porcje rosołowe z gęsi natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, koper)
Gulasz wieprzowy 120g (mięso szynka wieprzowa, włoszczyzna, sól, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, tymianek, majeranek, natka pietruszki, pieprz, mąka pszenna, cebula, papryka czerwona, czosnek, pieczarki, śmietana)
Kopytka 150g (ziemniaki, jaja, cebula, sól, pieprz, mąka, olej)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 80g (kapusta czerwona, cebula cukrowa, cebula czerwona, jabłko, natka pietruszki, sok z cytryny, ogórki kiszone, sól, pieprz, olej,
Kompot owocowy  
A – 1, 9, 7

Piątek 21.09.2018 r.
Zupa szczawiowa z jajkiem 250g (kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, włoszczyzna, szczaw, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, cebula, śmietana)
Knedle ze śliwką (ziemniaki, skrobia ziemniaczana, olej, sól, masło, bułka tarta, mąka)
Surówka z marchewki i jabłka 80g (marchewka, jabłko, sok z cytryny, sok z pomarańczy, rodzynki)
Kompot owocowy (śliwka, gruszka)
A – 1, 7, 9, 4

Poniedziałek 24.09.2018 r.
Żurek z białą kiełbasą 250g (żurek, włoszczyzna, ziemniaki, kurczak, indyk, śmietana, ziele angielskie, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, sól, pieprz)
Spaghetti z mięsem i serem żółtym 200g (makaron, mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula, olej, mąka, czosnek, bazylia, tymianek, oregano, papryka słodka, sól, pieprz, ser żółty)
Sałata lodowa z sosem pomidorkami koktajlowymi i sosem vinegret 80g (sałata lodowa, pomidory koktajlowe, sos vinegret)            
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (gruszka)
A – 1, 9, 7

Wtorek 25.09.2018 r.
Zupa zarzutka 250g (włoszczyzna, kurczak, indyk, ziemniaki, kapusta kiszona, natka pietruszki, koper, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek)
Bitki wołowe duszone w sosie własnym 100g (mięso wołowe, olej, pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, mąka, cebula)
Kasza gryczana 90g
Buraczki czerwone zasmażane 80g (buraki czerwone, masło extra, sól, kwasek cytrynowy, mąka, pieprz)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (śliwka)
A – 1, 7, 9
 
Środa 26.09.2018 r.
Zupa groszkowa 250g (włoszczyzna, groszek zielony, ziemniaki, kurczak, cebula, porcje rosołowe z kaczki, indyk, ziemniaki, natka pietruszki, koper, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, lubczyk, czosnek)
Kotleciki drobiowe w sezamie z pieca, ziemniaki z koperkiem 110g (filet z indyka, sól, pieprz, olej, sezam, bułka tarta, jaja)
Fasolka szparagowa z masełkiem 40g (fasolka szparagowa, sól, masło, extra, bułka tarta)
Pomidor z cebulą 40g (pomidor, szczypior, cebula, oliwa z oliwek, sól, pieprz)
Kompot wiśniowy, jogurt owocowy     
A – 1, 3, 7, 9
 
Czwartek 27.09.2018 r.
Zupa pomidorowa z makaronem 250g (kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, włoszczyzna, makaron, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, natka pietruszki, koper, pomidory, śmietana)
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym 110g (polędwiczki wieprzowe, sól, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, liść laurowy, papryka słodka, pieprz, mąka pszenna, cebula, majeranek, czosnek, olej, masło, tymianek, śmietana, przyprawa do mięsa wieprzowego)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Mizeria ze szczypiorkiem 80g (ogórki, szczypior, rzodkiewka, jogurt naturalny, sól, pieprz, sok z cytryny)
Kompot owocowy, ciasto drożdżowe 20g  
A – 1, 9, 7

Piątek 28.09.2018 r.
Zupa brokułowa 250g (włoszczyzna, kurczak, indyk, brokuły, śmietana, mąka, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, sól, pieprz, jaja, ziemniaki)
Pierogi z serem białym i musem truskawkowym 200g (mąka, ser biały, zapach wanilinowy, cukier, olej sól, skrobia ziemniaczana, truskawki mrożone)
Woda z miętą, cytryną, miodem, owoc (winogrono)
A – 1, 3, 9, 7

A – POTENCJALNE ALERGENY

1. Gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne
6. Soja
7. Mleko
8. Orzechy
9. Seler
10. Gorczyca
11. Sezam
12. Dwutlenek siarki i siarczany
13. Łubin
14. Mięczaki

Jadłospis może nieznacznie ulegać modyfikacjom w związku z nieterminową dostawą towarów.

Sporządziła: Bożena Zalewska