Szkoła Podstawowa Nr 110 im. Kazimierza Jeżewskiego w Warszawie

MAJ 2018

Szanowni Państwo Rodzice


Koszt jednego obiadu wynosi - 6 zł


Odpłatność za obiady przyjmowana jest w sekretariacie szkoły do 5-ego dnia każdego miesiąca:
- poniedziałek, wtorek, piątek w godz. 800-1200
- środa w godz. 800-1700.

Odpłatność za obiady może być również przekazywana przelewem na konto bankowe:


82 1030 1508 0000 0005 5017 4057


Prosimy o zgłaszanie nieobecności dziecka na obiedzie najpóźniej w dniu nieobecności do godz. 900.
Po tej godzinie nie będą uwzględniane odpisy z odpłatności za obiady.

 

JADŁOSPIS

 

MAJ 2018


 

SMACZNEGO !!!

Poniedziałek 07.05.2018 r.
Krem z marchwi z pomarańczą 250g (marchew mrożona, włoszczyzna, ziemniaki, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, śmietana, ziele angielskie, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, sok z pomarańczy, imbir, curry, sok z cytryny, prażone pestki z dyni)
Kotleciki drobiowe w sezamie z pieca, ziemniaki z koperkiem 150g (filet drobiowy, olej, jaja, bułka tarta, sól, pieprz, mąka)
Mizeria ze szczypiorkiem 90g (ogórek, sok z cytryny, szczypiorek, rzodkiewka, koperek, jogurt naturalny, sól pieprz)
Kompot owocowy
A - 1, 3, 7, 9

Wtorek 08.05.2018 r.
Zupa kalafiorowa z pomidorami 250g (kurczak, indyk, włoszczyzna, kalafior, pomidory, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, śmietana, koper)
Pulpety gotowane z warzywami w sosie koperkowym 90g (mięso wieprzowe – karkówka, jaja, bułka kajzerka, cebula, mąka, liść laurowy, zile angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, koper, pomidory kostka, koncentrat pomidorowy)
Kasza jęczmienna 90g (pęczak)
Surówka z buraczków czerwonych 80g (buraki czerwone, cebula cukrowa, cebula czerwona, jabłko, natka pietruszki, sok z cytryny, sól, pieprz, olej, ogórek kiszony)
Kompot truskawkowy, ciasto jogurtowe 20g                      
A - 1, 3, 7, 9

Środa 09.05.2018 r.
Zupa groszkowa 250g (włoszczyzna, groszek zielony, ziemniaki, kurczak, cebula, porcje rosołowe z kaczki, indyk, ziemniaki, natka pietruszki, koper, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, lubczyk, czosnek)
Filet z indyka pieczony w ziołach, kluski śląskie 120g (filet z indyka, sól, pieprz, czosnek, olej, papryka słodka, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, tymianek, kolendra)
Fasolka szparagowa z masełkiem 40g (fasolka szparagowa, sól, masło, extra, bułka tarta)
Pomidor z cebulą 40g (pomidor, szczypior, cebula, oliwa z oliwek, sól, pieprz)
Kompot wiśniowy, owoc szt. 1 (jabłko)
A – 1, 3, 7, 9

Czwartek 10.05.2018 r.
Rosół z makaronem 300g (włoszczyzna, makaron, kurczak, indyk, mięso wołowe - szponder, porcje rosołowe z kaczki, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, koper, por)
Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki z koperkiem 150g (udko z kurczaka, olej, majeranek, czosnek, papryka słodka, sól, pieprz)
Sałata z sosem jogurtowym 80g (sałata masłowa, sok z cytryny, szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny, pieprz, sól)
Kompot porzeczkowy, jogurt biszkoptowy 120g
A - 1, 9, 7

Piątek 11.05.2018 r.
Zupa z soczewicy 250g (włoszczyzna, porcje rosołowe z gęsi, indyk, kurczak, ziemniaki, cebula, soczewica, czosnek, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, masło extra, bazylia, pomidory w kostkę)
Naleśniki z serem białym i brzoskwiniami 250g (mąka, cukier, jaja, mleko, olej, cukier wanilinowy, śmietana, ser biały, brzoskwinie)
Kompot owocowy, owoc (banan) szt. 1
A - 1, 9, 7, 3

Poniedziałek 14.05.2018 r.
Kapuśniak 250g (kapusta biała, włoszczyzna, ziemniaki, kurczak, porcje rosołowe z gęsi, indyk, mąka, ziele angielskie, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, sól, pieprz)
Spaghetti z mięsem i serem żółtym 200g (makaron, mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy, pomidory, cebula, olej, mąka, czosnek, bazylia, tymianek, oregano, papryka słodka, sól, pieprz, ser żółty)
Mix sałat z fetą 80g (sałata masłowa, sałata rzymska, sałata roszponka, sos vinegret, ser feta, pomidor koktajlowy)
Kompot owocowy
A – 1, 9, 7

Wtorek 15.05.2018 r.
Zupa grochowa  z majerankiem 250g (kurczak, indyk, włoszczyzna, groch, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, cebula, kości wędzone, majeranek, czosnek)
Kotlet mielony z pieca 90g (mięso wieprzowe - schab karkowy, jaja, bułka kajzerka, cebula, pieprz, sól, olej)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Mizeria z sosem jogurtowym 40g (ogórki, sok z cytryny, szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny, pieprz, olej)
Kompot truskawkowy, owoc szt. 1 (jabłko)                              
A - 1, 3, 7, 9

Środa 16.05.2018 r.
Zupa pomidorowa z makaronem 250g (koncentrat pomidorowy, włoszczyzna, makaron, kurczak, porcje rosołowe z gęsi, indyk, mąka, ziele angielskie, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana, sól, pieprz)
Nuggetsy z sosem czosnkowym 100g (jogurt naturalny, sól, pieprz, majonez, czosnek, oregano, sok z cytryny)
(filet z kurczaka, sól, pieprz, olej, jaja, bułka tarta, płatki kukurydziane, mąka)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Bukiet warzyw (marchewka, brokuły, kalafior) 40g
Surówka z młodej kapusty 40g (marchewka, jabłko, olej, sól, pieprz, młoda kapusta, sok z cytryny, kukurydza, cebula cukrowa, cebula czerwona, natka pietruszki)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (pomarańcza)
A – 1, 9, 7, 3

Czwartek 17.05.2018 r.
Zupa koperkowa 250g (kurczak, indyk, porcje rosołowe z gęsi, włoszczyzna, ziemniaki, cebula, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz)
Pierogi z serem białym z musem truskawkowym 200g (mąka, ser biały, zapach wanilinowy, skrobia ziemniaczana, truskawki mrożone)
Woda z pomarańczą, miętą i miodem
Ciasto jogurtowe 20g
A - 1, 9, 7

Piątek 18.05.2018 r.
Botwinka z koperkiem 250g (buraki czerwone, botwinka, włoszczyzna, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, ziemniaki, cebula, por, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielski, koperek, śmietana)
Porcja ryby z pieca 170g (ryba miruna, sól, pieprz, bułka tarta, mąka, olej, jaja)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, jabłka, pieprz, natka pietruszki, olej, marchew, cebula cukrowa, cebula czerwona, koper)
Kompot owocowy
A - 1, 3, 7, 9, 4

Poniedziałek 21.05.2018 r.
Zupa fasolowa250g (kurczak, porcje rosołowe z gęsi, indyk, włoszczyzna, ziemniaki, fasola biała, cebula, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz)
Potrawka z kurczaka 120g (mięso z kurczaka – filet, włoszczyzna, cebula, mąka, olej, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, pomidory krojone, koncentrat pomidorowy, papryka czerwona)
Ryż                                
Sałata z sosem jogurtowym 80g (sałata masłowa, sok z cytryny, szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny, pieprz, sól)
Kompot owocowy, sok multiwitamina 200ml
A - 1, 9, 7

Wtorek 22.05.2018 r.
Zupa dyniowa (krem) z grzankami 250g (włoszczyzna, dynia, kurczak, indyk, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, cebula, czosnek, masło, gałka muszkatołowa, śmietana, porcje rosołowe z kaczki )
Szynka pieczona w sosie własnym 100g (mięso szynka, olej, pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, tymianek, papryka słodka, czosnek)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Kapusta zasmażana z koperkiem 80g (kapusta młoda, cebula, koper, sól, pieprz, olej)
Kompot truskawkowy, owoc szt. 1 (jabłko)
A – 1, 9, 7

Środa 23.05.2018 r.
Barszcz ukraiński 250g (włoszczyzna, kurczak, indyk, buraki czerwone, ziemniaki, śmietana, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, koper, natka pietruszki, fasola biała, kapusta młoda) 
Drobiowe kuleczki w sosie koperkowym 110g (mięso drobiowe, mąka, bułka tarta, jaja, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, koper)
Kasza bulgur 90g
Surówka szopska 80g (pomidor, cebula cukrowa, cebula czerwona, kukurydza, natka pietruszki, sól, pieprz, olej, ogórek kiszony)
Kompot owocowy, jogurt biszkoptowy 150g
A – 1, 9, 7, 3

Czwartek 24.05.2018 r.
Zupa wiosenna zielona 250g (włoszczyzna, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, cebula, fasolka szparagowa zielona, groszek zielony, zielone szparagi, śmietana, koperek, świeży tymianek)
Pierogi z mięsem okraszone cebulką w oleju 200g (mąka pszenna, mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, pieprz, cebula, papryka słodka, włoszczyzna)
Surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, jabłka, sól, pieprz, natka pietruszki, olej, marchew, cebula cukrowa, cebula czerwona)
Kompot owocowy, ciasto drożdżowe 20g
A – 1, 9, 3

Piątek 25.05.2018 r.
Zupa szczawiowa z jajkiem 250g (kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, szczaw, włoszczyzna, ziemniaki, cebula, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana, jaja)
Kluski z truskawkami i serem białym 200g (makaron, truskawki mrożone, cukier, ser biały, śmietana)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (banan)
A – 1, 7, 9, 3

Poniedziałek 28.05.2018 r.
Zupa zacierkowa z natką pietruszki 250g (kurczak, porcje rosołowe z gęsi, indyk, włoszczyzna, zacierki, ziemniaki, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, sól, natka pietruszki, cebula, mąka pszenna, koper)
Kapusta faszerowana w sosie pomidorowym 110g (łopatka wieprzowa, bułka kajzerka, jaja, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat pomidorowy)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka meksykańska 80g (ogórki kiszone, cebula cukrowa, cebula czerwona, papryka, kukurydza, pieprz, olej, cukier, sól)
Kompot truskawkowy, (jabłko szt. 1)
A – 1, 9, 7

Wtorek 29.05.2018 r.
Zupa z ogórkowa 250g (ogórki kiszone, włoszczyzna, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, ziemniaki, cebula, por, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielski, koperek, śmietana)
Eskalopki w cieście naleśnikowym, ziemniaki z koperkiem 150g (filet drobiowy, olej, jaja, sól, pieprz, mleko, mąka)
Sos czosnkowy (czosnek, sól, pieprz, jogurt naturalny, majonez, oregano)
Pomidor z cebulą 80g (pomidory, cebula, szczypior, pieprz, sól, olej)
Kompot owocowy, actimel 100g
A – 1, 3, 7, 9

Środa 30.05.2018 r.
Zupa żółta 250g (włoszczyzna, ziemniaki, kurczak, indyk, porcje rosołowe z gęsi natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, koper, kalafior, kukurydza konserwowa, żółta papryka, fasola szparagowa żółta, masło, koper, kurkuma)
Gulasz wieprzowy 120g (mięso szynka wieprzowa, włoszczyzna, sól, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, tymianek, majeranek, natka pietruszki, pieprz, mąka pszenna, cebula, papryka czerwona, czosnek, pieczarki, śmietana)
Kasza pęczak 90g
Surówka żydowska 80g (kapusta biała, marchew, jabłko, ogórek kiszony, papryka czerwona, cebula, natka pietruszki, olej, sól, pieprz, kukurydza)
Kompot owocowy
A – 1, 9, 7

A – POTENCJALNE ALERGENY

1. Gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne
6. Soja
7. Mleko
8. Orzechy
9. Seler
10. Gorczyca
11. Sezam
12. Dwutlenek siarki i siarczany
13. Łubin
14. Mięczaki

Jadłospis może nieznacznie ulegać modyfikacjom w związku z nieterminową dostawą towarów.

Sporządziła: Bożena Zalewska