Szkoła Podstawowa Nr 110 im. Kazimierza Jeżewskiego w Warszawie

KWIECIEŃ 2018

Szanowni Państwo Rodzice


Koszt jednego obiadu wynosi - 6 zł


Odpłatność za obiady przyjmowana jest w sekretariacie szkoły do 5-ego dnia każdego miesiąca:
- poniedziałek, wtorek, piątek w godz. 800-1200
- środa w godz. 800-1700.

Odpłatność za obiady może być również przekazywana przelewem na konto bankowe:


82 1030 1508 0000 0005 5017 4057


Prosimy o zgłaszanie nieobecności dziecka na obiedzie najpóźniej w dniu nieobecności do godz. 900.
Po tej godzinie nie będą uwzględniane odpisy z odpłatności za obiady.

 

JADŁOSPIS

 

KWIECIEŃ 2018


 

SMACZNEGO !!!

Środa 04.04.2018 r.
Krupnik z kaszą jaglaną 250g (włoszczyzna, kurczak, porcje rosołowe z gęsi, ziemniaki, kasza jaglana, natka pietruszki, koper, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy)
Kapusta faszerowana w sosie pomidorowym 110g (karkówka wieprzowa, bułka kajzerka, jaja, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat pomidorowy)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka meksykańska 80g (ogórki kiszone, cebula cukrowa, cebula czerwona, papryka, kukurydza, pieprz, olej, cukier, sól)
Kompot truskawkowy, jabłko szt. 1
A – 1, 9, 7

Czwartek 05.04.2018 r.
Zupa zacierkowa 250g (włoszczyzna, ziemniaki, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, zacierki, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cebula, olej, liść laurowy, lubczyk, por)
Eskalopki w cieście naleśnikowym (mięso drobiowe- filet z kurczaka, jaja, mąka, sól, pieprz, olej, mleko)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Sałata lodowa z warzywami 80g    
(sałata lodowa, papryka czerwona, kukurydza, pieprz, sól, oliwa z oliwek, szczypior)
Kompot owocowy
A – 1, 9, 3, 7

Piątek 06.04.2018 r.
Zupa brokułowa (włoszczyzna, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, brokuły, śmietana, mąka, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, sól, pieprz, jaja, ziemniaki)
Kluski z truskawkami i serem białym 200g (makaron, truskawki mrożone, cukier, ser biały)
Kompot owocowy, ciasto jogurtowe 20g
A – 1, 3, 7, 9

Poniedziałek 09.04.2018 r.
Zupa kalafiorowa z koperkiem 250g (kurczak, indyk, włoszczyzna, kalafior, pomidory, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, śmietana, koper)
Pulpety gotowane z warzywami w sosie pomidorowym 90g (mięso wieprzowe – karkówka, jaja, bułka kajzerka, cebula, mąka, liść laurowy, zile angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, koper, pomidory kostka, koncentrat pomidorowy)
Kasza gryczana 90g  
Mizeria z rzodkiewką 80g (ogórek świeży, szczypior, jogurt naturalny, sól, pieprz, sok z cytryny, rzodkiewka)
Kompot truskawkowy                      
A - 1, 3, 7, 9

Wtorek 10.04.2018 r.
Zupa ogórkowa 250g (ogórki kiszone, ziemniaki, kurczak, indyk, włoszczyzna, pieprz, sól, masło extra, śmietana, natka pietruszki, koper)
Bitki wołowe duszone w sosie własnym 100g (mięso wołowe, olej, pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, mąka, cebula)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Buraczki zasmażane 80g (buraki czerwone, masło extra, mąka, sól, pieprz, kwasek cytrynowy)
Kompot owocowy, owoc (jabłko)
A – 1, 7, 9

Środa 11.04.2018 r.
Zupa szpinakowa 250g (szpinak, włoszczyzna, kurczak, porcje rosołowe z gęsi, ziemniaki, cebula, por, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, mąka, śmietana)
Filet z indyka pieczony w ziołach 120g (filet z indyka, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, olej, papryka słodka, zioła, majeranek)
Kasza bulgur 90g (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ziemniaki, sól, jaja)
Pomidor z cebulą i szczypiorkiem 40g (pomidor, cebula olej, szczypior, sól, pieprz)
Kalafior z masłem i bułka tartą 40g
Herbata z goździkami i pomarańczą  
A – 1, 9, 7

Czwartek 12.04.2018 r.
Zupa fasolowa 250g (kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, włoszczyzna, ziemniaki, fasola biała, cebula, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, lubczyk)
Kluski leniwe z masełkiem 120g (mąka pszenna, jaja, ser biały, masło, bułka tarta, ziemniaki)                                 
Surówka z marchewki i ananasa 80g (marchewka, ananas, jabłko, sok z cytryny, rodzynki, sok z pomarańczy)
Woda z miętą i cytryną, miodem
A - 1, 9, 7, 3

Piątek 13.04.2018 r.
Zupa koperkowa z ryżem 250g (kurczak, indyk, porcje rosołowe z gęsi, włoszczyzna, ryż, cebula, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz)
Porcja ryby z pieca 170g (ryba miruna, sól, pieprz, bułka tarta, mąka, olej, jaja)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, jabłka, sok z cytryny, sól, pieprz, natka pietruszki, olej, marchew, cebula cukrowa, cebula czerwona, kukurydza)
Kompot owocowy
A – 1, 9

Poniedziałek 16.04.2018 r.
Zupa z soczewicy 250g (włoszczyzna, ziemniaki, soczewica czerwona, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, cebula, czosnek, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, czosnek, masło, sok pomidorowy, bazylia)
Pierogi z mięsem okraszone cebulką w oleju 200g (mąka pszenna, mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, pieprz, cebula, papryka słodka, włoszczyzna)
Surówka żydowska 80g (kapusta biała, marchew, jabłko, ogórek kiszony, papryka czerwona, cebula, natka pietruszki, olej, sól, pieprz)
Woda z miętą i cytryną, miodem
A – 1, 3, 7, 9, 4

Wtorek 17.04.2018 r.
Zupa pomidorowa z ryżem 300g (kurczak, mięso wołowe - szponder, porcje rosołowe z kaczki, włoszczyzna, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, lubczyk, makaron, śmietana, koncentrat pomidorowy)
Kotlet drobiowy z pieca 90g, ziemniaki z koperkiem 150g (filet z kurczaka, jaja, olej, bułka kajzerka, mąka, sól, pieprz)
Mizeria ze szczypiorkiem 40g (ogórki zielone, szczypior, rzodkiewka, jogurt naturalny, sól, pieprz, sok z cytryny)
Bukiet jarzyn 40g (marchew, kalafior, brokuł, masło, bułka tarta, sól)
Kompot owocowy, jogurt biszkoptowy 150g
A – 1, 9, 7
 
Środa 18.04.2018 r.
Zupa kapuśniak (kapusta biała, włoszczyzna, ziemniaki, kurczak, indyk, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, porcje rosołowe z kaczki, sól, pieprz)
Spaghetti z mięsem i serem żółtym 200g (makaron, mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula, olej, mąka, czosnek, bazylia, tymianek, oregano, papryka słodka, sól, pieprz, ser żółty)
Sałata lodowa z sosem pomidorkami koktajlowymi i sosem vinegret 80g (sałata lodowa, pomidory koktajlowe, sos vinegret)            
Kompot truskawkowy
A – 1, 9

Czwartek 19.04.2018 r.
Rosół z makaronem 250g (włoszczyzna, makaron, kurczak, indyk, szponder, porcje rosołowe z kaczki, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, por)
Kotlet mielony z pieca 90g (mięso wieprzowe (karkówka), bułka kajzerka, jaja, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, koper, mąka pszenna, cebula, olej)
Ziemniaki z koperkiem 90g
Marchew z groszkiem 80g (marchew mrożona, groszek zielony, sól, masło, mąka)
owoc szt. 1 (jabłko)
Kisiel owocowy
A – 1, 9, 3

Piątek 20.04.2018 r.
Barszcz ukraiński 250g (włoszczyzna, buraki czerwone, kurczak, indyk, fasola biała, kapusta biała, śmietana, mąka, natka pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, ziemniaki)
Ryż z jabłkiem, śmietaną i cynamonem 200g (ryż, jabłko, cynamon, śmietana, ser biały)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (banan)
A – 1, 9, 7

Poniedziałek 23.04.2018 r.
Zupa krupnik z natką pietruszki 300g (porcje rosołowe z gęsi, pałki, indyk, włoszczyzna, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, por, ziemniaki, kasza jęczmienna)
Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki z koperkiem 150g (udko z kurczaka, olej, majeranek, czosnek, papryka słodka, sól, pieprz)
Fasolka szparagowa żółta 40g (fasolka szparagowa żółta, masło, bułka tarta, sól)
Pomidor z cebulą 40g (pomidor, cebula, szczypior, oliwa z oliwek, szczypior, sól, pieprz)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Herbata z goździkami i pomarańczą, owoc szt. 1 (jabłko)
A – 1, 9, 7

Wtorek 24.04.2018 r.
Zupa z dyniowa (krem) (włoszczyzna, dynia, kurczak, indyk, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, cebula, czosnek, masło, gałka muszkatołowa, śmietana, porcje rosołowe z kaczki)
Mięso wołowe duszone z warzywami 120g (mięso wołowe, pieczarki, papryka czerwona, ogórki kiszone, cebula, śmietana, koncentrat pomidorowy, olej, natka pietruszki, sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk)
Kasza gryczana 90g
Sałata z sosem jogurtowym 80g (sałata masłowa, sok z cytryny, szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny, pieprz, sól)
Kompot porzeczkowy
A - 1, 9, 7

Środa 25.04.2018 r.
Botwinka z koperkiem 250g (buraki czerwone, botwinka, włoszczyzna, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, ziemniaki, cebula, por, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielski, koperek, śmietana)
Eskalopki w cieście naleśnikowym, ziemniaki z koperkiem 150g (filet drobiowy, olej, jaja, sól, pieprz, mleko, mąka)
Surówka szopska 80g (pomidory, cebula cukrowa, cebula czerwona, kukurydza, natka pietruszki, sól, olej, ogórek kiszony)
Kisiel wiśniowy
A - 1, 9, 7

Czwartek 26.04.2018 r.
Barszcz biały z kiełbasą 250g (włoszczyzna, barszcz biały, kurczak, indyk, porcje rosołowe z gęsi natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, ziemniaki, biała kiełbasa)
Gulasz wieprzowy 120g (mięso szynka wieprzowa, włoszczyzna, sól, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, tymianek, majeranek, natka pietruszki, pieprz, mąka pszenna, cebula, papryka czerwona, czosnek, pieczarki, śmietana)
Kopytka 150g (ziemniaki, jaja, cebula, sól, pieprz, mąka, olej)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 80g (kapusta czerwona, cebula cukrowa, cebula czerwona, jabłko, natka pietruszki, sok z cytryny, ogórki kiszone, sól, pieprz, olej)
Kompot owocowy, jogurt biszkoptowy 150g
A – 1, 9, 7

Piątek 27.04.2018 r.
Zupa jarzynowa z pomidorami 250g (kurczak, indyk, pomidory, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, fasolka szparagowa, por, brukselka, kalarepa, cebula, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana, porcje rosołowe z kaczki)
Kotlet rybny panierowany 90g, ziemniaki z koperkiem 150g (ryba, bułka kajzerka, bułka tarta, jaja, olej, natka pietruszki sól, pieprz)
Surówka z kapusty kiszonej z marchewką (kapusta kiszona, jabłko, cebula cukrowa, cebula czerwona, marchewka, cukier, olej, koper, natka pietruszki)
Woda z miętą, cytryną, miodem, pomarańcza szt. 1
A – 1, 3, 7, 9

A – POTENCJALNE ALERGENY

1. Gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne
6. Soja
7. Mleko
8. Orzechy
9. Seler
10. Gorczyca
11. Sezam
12. Dwutlenek siarki i siarczany
13. Łubin
14. Mięczaki

Jadłospis może nieznacznie ulegać modyfikacjom w związku z nieterminową dostawą towarów.

Sporządziła: Bożena Zalewska