LUTY 2018

Szanowni Państwo Rodzice


Koszt jednego obiadu wynosi - 6 zł


Odpłatność za obiady przyjmowana jest w sekretariacie szkoły do 5-ego dnia każdego miesiąca:
- poniedziałek, wtorek, piątek w godz. 800-1200
- środa w godz. 800-1700.

Odpłatność za obiady może być również przekazywana przelewem na konto bankowe:


82 1030 1508 0000 0005 5017 4057


Prosimy o zgłaszanie nieobecności dziecka na obiedzie najpóźniej w dniu nieobecności do godz. 900.
Po tej godzinie nie będą uwzględniane odpisy z odpłatności za obiady.

 

JADŁOSPIS

 

LUTY 2018


 

SMACZNEGO !!!

Czwartek 01.02.2018 r.
Zupa zarzutka 300g (kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, włoszczyzna, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, por, majeranek, mąka, kapusta kiszona)
Kotlet mielony z pieca 90g (mięso wieprzowe - schab karkowy, jaja, bułka kajzerka, cebula, pieprz, sól, olej)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Marchew z groszkiem 80g    (marchew, groszek mrożony, masło, mąka, sól)
Woda z miętą, cytryną i miodem, owoc szt. 1 (banan)                               
A - 1, 9, 7, 3

Piątek 02.02.2018 r.
Zupa z soczewicy 250g (włoszczyzna, soczewica, kurczak, indyk, cebula, czosnek, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, czosnek, masło, pomidory krojone, bazylia)
Porcja ryby z pieca 110g (ryba miruna, sól, pieprz, bułka tarta, mąka, olej, jaja)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z kapusty pekińskiej 80g (kapusta pekińska, jabłko, cebula cukrowa, cebula czerwona, natka pietruszki, olej, koper, pieprz, marchewka, kukurydza)
Kompot truskawkowy,    
A – 1, 9, 3, 7, 4

Poniedziałek 05.02.2018 r.
Zupa jarzynowa z dynią 250g (włoszczyzna, porcje rosołowe z gęsi, dynia, zupa jarzynowa (marchew, kalafior, fasolka szparagowa, por, brukselka, kalarepa, cebula, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, ziemniaki, śmietana)
Pierogi z mięsem okraszone cebulka w oleju 200g (mąka, mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, pieprz, olej, cebula, papryka słodka, włoszczyzna suszona)                               
Surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, jabłko, cebula, natka pietruszki, olej, cukier, pieprz, marchewka)
Kisiel pomarańczowy
A – 1, 9, 7

Wtorek 06.02.2018 r.
Zupa zacierkowa 250g (włoszczyzna, ziemniaki, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, zacierki, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cebula, olej)
Gołąbki w sosie pomidorowym 120g (kapusta biała, mięso wieprzowe - karkówka, cebula, jaja, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, sól, pieprz, bułka kajzerka)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka meksykańska 80g (ogórek kiszony, cebula cukrowa, cebula czerwona, olej, pieprz kolorowy, papryka czerwona, kukurydza, natka pietruszki)
Kompot porzeczkowy
A - 1, 3, 7, 9

Środa 07.02.2018 r.
Zupa koperkowa z ryżem 300g (porcje rosołowe z kaczki, pałki z kurczaka, włoszczyzna, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, por, lubczyk, ryż)
Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki z koperkiem 150g (udko z kurczaka, olej, majeranek, czosnek, papryka słodka, sól, pieprz)
Fasolka szparagowa żółta 40g (fasolka szparagowa żółta, sól, masło extra)
Surówka wielowarzywna 40g (seler, jabłko, marchew, ananas, rodzynki, sól, pieprz, majonez)
Kompot truskawkowy, owoc szt. 1 (jabłko)
A – 1, 9, 7


Czwartek 08.02.2018 r.
Zupa porowo - ziemniaczana (krem) 250g (kurczak, włoszczyzna, por, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, cebula, masło, gałka muszkatołowa)
Filet z indyka w ziołach pieczony 110g (filet z indyka, liść laurowy, sól, pieprz, czosnek, olej, ziele angielskie, papryka słodka, natka pietruszki, estragon, majeranek, tymianek)
Kasza jęczmienna (pęczak) 90g
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, cebulką 80g (kapusta czerwona, cebula cukrowa, jabłko, natka pietruszki, sok z cytryny, ogórki kiszone, sól pieprz, olej)
Kompot wiśniowy, owoc szt. 1 (mandarynka)
A – 1, 9, 7

Piątek 09.02.2018 r.
Zupa szczawiowa z jajkiem 250g (włoszczyzna, porcje rosołowe z gęsi, pałki z kurczaka, szczaw, ziemniaki, śmietana, mąka, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, sól, pieprz, jaja)
Kluski z serem białym i musem truskawkowym 200g (makaron, ser biały, truskawki mrożone, cukier)
Woda z miętą, cytryną, miodem, ciasto marchewkowe 20g
A – 1, 3, 7, 9

Poniedziałek 12.02.2018 r.
Zupa krupnik z kasza jaglaną 250g (kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, włoszczyzna, ziemniaki, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, kasza jaglana, natka pietruszki, por)
Pulpety z warzywami w sosie pomidorowym 110g (mięso wieprzowe (karkówka), bułka kajzerka, jaja, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, koper, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, cebula)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z białej kapusty 80g (kapusta biała, marchew, jabłko, ogórek kiszony, papryka czerwona, cebula cukrowa, cebula czerwona natka pietruszki, olej, sól, pieprz)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (jabłko)
A – 1, 3, 9
 
Wtorek 13.02.2018 r.
Zupa z grzybowa 250g (grzyby mrożone podgrzybki, włoszczyzna, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, ziemniaki, cebula, por, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielski, koperek, śmietana)
Gulasz wieprzowy 120g (mięso - szynka wieprzowa, włoszczyzna, sól, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, tymianek, majeranek, natka pietruszki, pieprz, mąka pszenna, cebula)
Kasza  jęczmienna (pęczak) 90g
Surówka z pora i marchewki 80g (por, marchewka, jabłko, natka pietruszki, majonez, sok z cytryny, sól, pieprz)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (mandarynka)
A – 1, 9, 7

Środa 14.02.2018 r.
Zupa ogórkowa 250g (włoszczyzna, ogórki kiszone, kurczak, masło extra, ziemniaki, natka pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, cebula, śmietana)
Łosoś pieczony 90g (łosoś, pieprz cytrynowy, majeranek, tymianek, koperek, czosnek, sól, pieprz, olej)
Ziemniaki z koperkiem 150 g
Surówka  z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, jabłka, sok z cytryny, sól, pieprz, natka pietruszki, olej, marchew, cebula cukrowa, cebula czerwona, kukurydza)
Kompot owocowy
A – 1, 9, 3

Czwartek 15.02.2018 r.
Zupa zarzutka 250g (włoszczyzna, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, ziemniaki, kapusta kiszona, natka pietruszki, koper, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek)
Bitki wołowe duszone w sosie własnym 110g (mięso wołowe, olej, pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, mąka, cebula)
Kasza gryczana 90g
Buraczki czerwone zasmażane 80g (buraki czerwone, masło extra, sól, kwasek cytrynowy, mąka, pieprz)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (mandarynka)
A – 1, 7, 9
 
Piątek 16.02.2018 r.
Zupa fasolowa 250g (kurczak, indyk, włoszczyzna, ziemniaki, fasola biała, cebula, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, lubczyk)
Kluski leniwe z masełkiem 120g (mąka pszenna, jaja, ser biały, masło, bułka tarta, ziemniaki)                                 
Surówka z marchewki i ananasa 80g (marchewka, ananas, jabłko, sok z cytryny, rodzynki, sok z pomarańczy)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (banan)
A - 1, 9, 7, 3

Poniedziałek 19.02.2018 r.
Zupa pieczarkowa 250g (włoszczyzna, kurczak, indyk, pieczarki, ziemniaki, śmietana, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, koper, natka pietruszki)  
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym 120g (mięso szynka wieprzowa, włoszczyzna, sól, ziele angielskie, liść laurowy, sól, papryka słodka, tymianek, majeranek, natka pietruszki, pieprz, mąka pszenna, chrzan, śmietana)
Ziemniaki z koperkiem 90g
Marchewki mini 40g (marchewki mini, sól morska, masło extra)
Sałata lodowa z warzywami 40g  (sałata lodowa, kukurydza, papryka czerwona, oliwa z oliwek, szczypior, sól, pieprz)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (jabłko)
A – 1, 9, 7

Wtorek 20.02.2018 r.
Barszcz czerwony 250g (włoszczyzna, kurczak, porcje rosołowe z gęsi, ziemniaki, buraki czerwone, natka pietruszki, koper, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy)
Filet z indyka panierowany z pieca 100g (filet z indyka, jaja, bułka tarta, sól, pieprz, olej, mąka pszenna,)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Brukselka z masłem i bułką tartą 40g (brukselka, sól, masło, bułka tarta)
Surówka szopska 40g (pomidory, papryka czerwona, kukurydza, ogórki kiszone, cebula czerwona, cebula cukrowa, natka pietruszki, olej, sól, pieprz)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (mandarynka)     

Środa 21.02.2018 r.
Rosół z makaronem 300g (włoszczyzna, makaron, kurczak, indyk, mięso wołowe - szponder, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, koper)
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym 110g (polędwiczki wieprzowe, sól, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, liść laurowy, papryka słodka, pieprz, mąka pszenna, cebula, grzyby suszone, majeranek, czosnek, olej, masło, tymianek, śmietana, przyprawa do mięsa wieprzowego)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Mizeria ze szczypiorkiem  80g (ogórki, szczypior, rzodkiewka, jogurt naturalny, sól, pieprz, sok z cytryny)
Kisiel wiśniowy, ciasto drożdżowe 20g
A – 1, 9, 7

Czwartek 22.02.2018 r.
Zupa dyniowa (krem) 250g (kurczak, porcje rosołowe z kaczki, włoszczyzna, dynia mrożona, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, cebula, masło, gałka muszkatołowa, czosnek)
Kotlet schabowy z pieca 100g (schab wieprzowy, olej, pieprz, sól, czosnek, jaja, bułka tarta)
Ziemniaki 150g
Surówka z buraczków czerwonych 40g (buraczki czerwone, jabłka, sok z cytryny, sól morska, pieprz, natka pietruszki, ogórki kiszone, cebula cukrowa, olej)
Brokuły na ciepło 40g
Kisiel pomarańczowy
A – 1, 9, 7, 11

Piątek 23.02.2018 r.
Zupa jarzynowa z pomidorami 250g (włoszczyzna, porcje rosołowe z gęsi, pomidory z puszki, zupa jarzynowa (marchew, kalafior, fasolka szparagowa, por, brukselka, kalarepa), cebula, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, ziemniaki, śmietana)
Pierogi z  serem białym z musem truskawkowym 200g (mąka, ser biały, zapach wanilinowy, skrobia ziemniaczana, truskawki mrożone)
Kompot owocowy
A – 1, 7, 9

Poniedziałek 26.02.2018 r.
Żurek z białą kiełbasą 250g (kurczak, porcje rosołowe z gęsi, żurek, biała kiełbasa, włoszczyzna, ziemniaki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek)
Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, olej, majeranek, czosnek, papryka, słodka, sól, pieprz)
Ziemniaki z koperkiem 150g   
Surówka z marchewki i ananasa 40g (marchew, ananas, jabłko, sok z cytryny, rodzynki, sok z pomarańczy)
Kalafior z masłem i bułka tartą 40g
Herbata z goździkami i pomarańczą, owoc szt. 1 (jabłko)
A – 1, 9, 7

Wtorek 27.02.2018 r.
Zupa kukurydziana (żółta) 250g (kurczak, indyk, włoszczyzna, ziemniaki, kukurydza, kalafior mrożony, papryka żółta, cebula, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, lubczyk)
Bitki wieprzowe duszone w sosie własnym 100g (mięso wieprzowe, olej, pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, mąka, cebula)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Marchewki mini 40g
Surówka z selera 40g
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (mandarynka)
A – 1, 7, 9

Środa 28.03.2018 r.
Zupa pomidorowa z ryżem 250g (włoszczyzna, ryż, kurczak, porcje rosołowe z gęsi, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana, koncentrat pomidorowy)
Kotlet drobiowy z pieca 100g (filet z kurczaka, sól, pieprz, olej, bułka tarta, jaja, mąka)
Ziemniaki z koperkiem 150g   
Bukiet warzyw z masłem 40g (brokuły, kalafior, marchew, sól, masło extra, bułka tarta)
Mix sałat z serem feta 40g (sałata masłowa, sałata karbowana czerwona, sałata rzymska, pomidory koktajlowe, szczypior, olej, cytryna, sól, pieprz, ser feta)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (jabłko)
A – 1, 3, 7, 9

A – POTENCJALNE ALERGENY

1. Gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne
6. Soja
7. Mleko
8. Orzechy
9. Seler
10. Gorczyca
11. Sezam
12. Dwutlenek siarki i siarczany
13. Łubin
14. Mięczaki

Jadłospis może nieznacznie ulegać modyfikacjom w związku z nieterminową dostawą towarów.

Sporządziła: Bożena Zalewska