Szanowni Państwo Rodzice

Koszt jednego obiadu wynosi - 6 zł

Odpłatność za obiady przyjmowana jest w sekretariacie szkoły do 5-ego dnia każdego miesiąca:
- poniedziałek, wtorek, piątek w godz. 800-1200
- środa w godz. 800-1700.

Odpłatność za obiady może być również przekazywana przelewem na konto bankowe:

82 1030 1508 0000 0005 5017 4057

Prosimy o zgłaszanie nieobecności dziecka na obiedzie najpóźniej w dniu nieobecności do godz. 900.
Po tej godzinie nie będą uwzględniane odpisy z odpłatności za obiady.

 

Piątek 01.03.2019r
Zupa fasolowa 250g
(włoszczyzna, fasola biała, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, majeranek , śmietana, mąka, natka pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, ziemniaki)
Ryż z jabłkiem, śmietaną i cynamonem 200g
(ryż, jabłko, cynamon, śmietana, ser biały)
Kompot truskawkowy,  jogurt brzoskwiniowy 150g
A – 1,9,7
Poniedziałek 04.03.2019r
Zupa pieczarkowa z łazankami 250g
(kurczak, porcje rosołowe z gęsi,  indyk,  włoszczyzna,  pieczarki, makaron łazanki, pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie, sól,  natka pietruszki,  cebula,  koper )
Kapusta faszerowana w sosie pomidorowym 110g              
(łopatka wieprzowa, bułka kajzerka, jaja, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat pomidorowy)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka meksykańska 80g
(ogórki kiszone, cebula cukrowa, cebula czerwona, papryka, kukurydza, pieprz, olej, cukier, sól)
Kompot truskawkowy    ,
A –  1,9,7
Wtorek 05.03.2019r
Krupnik z kaszą jaglaną 250g  
(włoszczyzna, kurczak, porcje rosołowe z gęsi, ziemniaki, kasza jaglana, natka pietruszki , koper, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy)
Filet z indyka panierowany z pieca 100g              
(filet z indyka , jaja, bułka tarta, sól, pieprz, olej, mąka pszenna,)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, cebulą 80g
(kapusta czerwona, cebula cukrowa, jabłko, natka pietruszki, sok z cytryny, rodzynki, sól, pieprz, olej)
Kompot owocowy ,      owoc szt. 1  ( mandarynka) A – 1,9,3
Środa 06.03.2019r
Zupa jarzynowa z dynią250g
(kurczak, indyk, dynia, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, fasolka szparagowa, por, brukselka, kalarepa,  cebula, natka pietruszki, koper,  liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana)
Pierogi z  serem białym z musem truskawkowym 200g
(mąka, ser biały, zapach wanilinowy, skrobia ziemniaczana, truskawki mrożone)
Kompot owocowy
A – 1,7,9
Czwartek 07.03.2019r
Zupa z brukselki 250g
(kapusta brukselka, włoszczyzna, ziemniaki, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, śmietana, ziele angielskie, liść laurowy, masło, sól,  pieprz, gałka muszkatołowa, szczypiorek)
Pulpeciki  gotowane z warzywami w sosie koperkowym 90g
(mięso wieprzowe- karkówka, jaja, bułka kajzerka, cebula, mąka, liść laurowy, zile angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, koper)
Kasza jęczmienna (pęczak) 90g
Surówka z wielowarzywna  80g
(ogórek kiszony, buraki czerwone, cebula czerwona, cebula cukrowa, sól, pieprz, olej sok z cytryny)
Kompot truskawkowy      
Piątek 08.03.2019r
Zupa  szczawiowa z jajkiem 250g
(włoszczyzna, szczaw,  kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki,  śmietana, natka pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, ziemniaki, jajka)
Porcja ryby z pieca  170g
(ryba miruna , sól, pieprz, bułka tarta, mąka, olej, jaja)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka  z kapusty kiszonej
(kapusta kiszona, jabłka, pieprz, natka pietruszki, olej, marchew, cebula cukrowa, cebula czerwona, koper)
Kompot owocowy,  
A- 1,3,7,9,4
Poniedziałek 11.03.2019r
Zupa koperkowa z ryżem 250g
(włoszczyzna,  porcje rosołowe z gęsi, indyk, pałki z kurczaka, ryż, natka pietruszka, koper, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy)
Kotlet mielony z pieca 90g
(mięso wieprzowe (karkówka), bułka kajzerka, jaja, sól, pieprz, liść laurowy , ziele angielskie, natka pietruszki, koper, mąka pszenna, cebula, olej)
Ziemniaki z koperkiem 90g
Surówka żydowska 80g
(kapusta biała, marchew, jabłko, ogórek kiszony, papryka czerwona, cebula, natka pietruszki, olej, sól, pieprz)
Kisiel owocowy ,
A – 1,9,3
Wtorek 12.03.2019r
Zupa zarzutka 250g
(kurczak, porcje rosołowe z gęsi, indyk,  włoszczyzna, kapusta kiszona, ziemniaki, pieprz , liść laurowy , ziele angielskie, sól,  natka pietruszki, majeranek, cebula , mąka pszenna)
Udko z kurczaka pieczone , ziemniaki z koperkiem 150g
(udko z kurczaka ,olej, majeranek, czosnek, papryka słodka, sól, pieprz).
Bukiet warzyw z wody   40g (brokuły , kalafior, marchewka, masło, bułka tarta)
Sałata lodowa z warzywami 40g (sałata lodowa, kukurydza, papryka czerwona, oliwa z oliwek,  szczypior, sól, pieprz)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Kompot wiśniowy
Środa 13.03.2019r
Rosół z makaronem  300g
(włoszczyzna,  makaron, kurczak, indyk, mięso wołowe - szponder, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, koper, por)
Schab pieczony w ziołach w sosie własnym 100g              
(schab wieprzowy, olej, pieprz, sól, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, czosnek, tymianek)
Ziemniaki z koperkiem  150g
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 80g    
(kapusta czerwona, cebula cukrowa, cebula czerwona, jabłko, natka pietruszki, sok z cytryny, sól, pieprz, olej, cukier)
Kompot  porzeczkowy
Czwartek 14.03.2019r
Zupa ogórkowa 250g
(kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, włoszczyzna, ziemniaki, ogórki kiszone, cebula, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, mąka, olej, śmietana)
Gulasz wieprzowy 110g                  
(mięso szynka, włoszczyzna, sól, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, papryka słodka, natka pietruszki, mąka pszenna, cebula, czosnek)
Kasza gryczana 90g
Surówka wielowarzywna 80g
(buraki czerwone, cebula cukrowa, cebula czerwona, sól, pieprz, olej, sok z cytryny, ogórek kiszony)
Herbata  z pomarańczą
A –  1,9,7
Piątek 15.03.2019r
Zupa  z soczewicy  250g
(włoszczyzna, soczewica,  kurczak, indyk, cebula, czosnek, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, czosnek, masło, sok pomidorowy)
Kluski z truskawkami i serem białym 250g              
(makaron, truskawki, cukier, ser biały, śmietana)
Kompot owocowy, (crispy jabłkowe z sokiem truskawkowym 12g )
A –  1,9,7
Poniedziałek 18.03.2019r
Zupa żółta z fasolką szparagową 250g
(kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, włoszczyzna, ziemniaki, fasolka szparagowa, dynia, por, cebula, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól,  pieprz,  śmietana)
Pulpety gotowane z warzywami w sosie pomidorowym 90g
(mięso wieprzowe- karkówka, jaja, bułka kajzerka, cebula, mąka, liść laurowy, zile angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, koncentrat pomidorowy)
Kasza jęczmienna (pęczak) 90g
Mizeria ze szczypiorkiem  80g
(ogórki, szczypior, rzodkiewka, jogurt naturalny, sól, pieprz, sok z cytryny)
Kompot truskawkowy          
A- 1,3,7,9  owoc szt. 1 ( jabłko )
Wtorek 19.03.2019r
Barszcz biały 250g
(kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, włoszczyzna, ziemniaki, barszcz biały,  cebula, natka pietruszki, majeranek,  liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz)
Fasolka po bretońsku, bułka kajzerka
(sucha fasola, boczek wędzony , kiełbasa podwawelska, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, pomidory krojone, ziele angielskie, liść laurowy, sól, olej, pieprz)
Kompot truskawkowy
A- 1,3,7,9
Środa 20.03.2019r
Zupa kapuśniak
(kapusta biała, włoszczyzna, ziemniaki, kurczak, indyk, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, porcje rosołowe z kaczki, sól,  pieprz)
Spaghetti z mięsem i serem żółtym 200g
(makaron, mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula, olej, mąka, czosnek, bazylia , tymianek, oregano, papryka słodka, sól, pieprz, ser żółty)
Sałata lodowa z sosem pomidorkami koktajlowymi i sosem vinegret 80g
(sałata lodowa, pomidory koktajlowe, sos vinegret )            
Kompot owocowy  ,
A- 1,3,7,9  
Czwartek 21.03.2019r
Zupa pomidorowa z ryżem  300g
(kurczak,  mięso wołowe- szponder, włoszczyzna, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, lubczyk, makaron nitki)
Kotlet drobiowy panierowany w otrębach z pieca 90g, ziemniaki z koperkiem 150g
(filet z kurczaka,  jaja, olej,  bułka tarta, mąka, sól,  pieprz, otręby)
Surówka z marchewki i ananasa 80g
(marchewka,  jabłko, sok z cytryny, ananas, sok z pomarańczy, rodzynki)
Woda z miętą,  cytryną , miodem
A – 1,9,7
Piątek 22.03.2019r
Zupa grochowa 250g
(włoszczyzna, groch, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, majeranek,  natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, ziemniaki, majeranek)
Porcja ryby z pieca  170g
(ryba miruna, sól, pieprz, bułka tarta, mąka, olej, jaja)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z kapusty kiszonej
(kapusta kiszona, jabłko, cebula, natka pietruszki, olej, cukier, pieprz, marchewka)
Kompot owocowy,  
A – 1,9,3
Poniedziałek 25.03.2019r
Zupa kalafiorowa z pomidorami250g
(kurczak, porcje rosołowe z gęsi,  indyk,  włoszczyzna,  kalafior, ziemniaki, pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie, sól,  natka pietruszki,  cebula,  koper, pomidory  )
Bitki wieprzowe duszone z marchewką 100g              
(szynka wieprzowa, olej, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, tymianek, majeranek, czosnek)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Sałata ze szczypiorkiem  80g     
(ogórki, szczypior, rzodkiewka, jogurt naturalny, sól, pieprz, sok z cytryny)
Woda z miętą, cytryną, pomarańczą i miodem,   
A – 1,9,7
Wtorek  26.03.2019r
Zupa zacierkowa 250g  
(makaron zacierki, włoszczyzna, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, ziemniaki, cebula,  por, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielski, koperek, mąka, olej)
Eskalopki w cieście naleśnikowym, ziemniaki z koperkiem 150g
(filet drobiowy, olej, jaja,  sól, pieprz, mleko, mąka)
Sos czosnkowy (czosnek, sól, pieprz, jogurt naturalny, majonez, oregano, cukier, sok z cytryny)
Surówka  z kapusty pekińskiej z marchewką 80g
(marchewka, jabłko, olej, sól, pieprz, kapusta pekińska, sok z cytryny, kukurydza, cebula cukrowa, cebula czerwona, natka pietruszki)
Kompot owocowy,  
A –1,3,7,9
Środa 27.03.2019r
Zupa  z soczewicy 250g
(włoszczyzna, soczewica,  kurczak, indyk, cebula, czosnek, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, czosnek, masło, pomidory w kostkę, bazylia)
Pierogi z mięsem okraszone cebulka w oleju 200g
(mąka, mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, pieprz, olej, cebula, papryka słodka, włoszczyzna suszona)                Surówka z jabłka i marchewki
(sok z cytryny, jabłko, marchew, majonez, chrzan, cukier)
Kisiel wiśniowy
A –  1,9,7
Czwartek 28.03.2019r
Zupa dyniowa (krem) z grzankami  250g
(włoszczyzna,  dynia, kurczak, indyk, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, cebula, czosnek, masło, gałka muszkatołowa, śmietana )
Kotlet schabowy z pieca 120g
(schab wieprzowy, jaja, bułka tarta, mąka, sól, pieprz , olej)
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z czerwonych buraków 80g
(buraki czerwone, cebula cukrowa, jabłko, natka pietruszki, sok z cytryny, sól morska, pieprz, olej, cebula czerwona, ogórki kiszone)
Herbata z pomarańczą  
Piątek 29.03.2019r
Zupa z brukselki
(kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, włoszczyzna, porcje rosołowe z kaczki, ziemniaki, kapusta brukselka, cebula, jaja, ziele angielskie, liść laurowy,  sól,  pieprz, śmietana)
Filet z dorsza pieczony w warzywach  200g
(ryba dorsz, sól, cebula, marchew, natka pietruszki, pieprz cytrynowy, olej, koper, czosnek),   Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z kapusty kiszonej z marchewką 80g
(kapusta kiszona, marchewka, cebula czerwona, cebula cukrowa, pieprz, olej, natka pietruszki, jabłka, koper)
Woda z miętą, cytryną, miodem
A - 1,9,7
SMACZNEGO
A – POTENCJALNE ALERGENY

1.  Gluten
2.  Skorupiaki
3.  Jaja
4.  Ryby
5.  Orzeszki ziemne
6.  Soja
7.  Mleko
8.  Orzechy
9.  Seler
10. Gorczyca
11. Sezam
12. Dwutlenek siarki i siarczany
13. Łubin
14. Mięczaki
Jadłospis może nieznacznie ulegać modyfikacjom w związku z nieterminową dostawą towarów.

Sporządziła: Bożena Zalewska