Szanowni Państwo Rodzice

Koszt jednego obiadu wynosi - 6 zł

Odpłatność za obiady przyjmowana jest w sekretariacie szkoły do 5-ego dnia każdego miesiąca:
- poniedziałek, wtorek, piątek w godz. 800-1200
- środa w godz. 800-1700.

Odpłatność za obiady może być również przekazywana przelewem na konto bankowe:

82 1030 1508 0000 0005 5017 4057

Prosimy o zgłaszanie nieobecności dziecka na obiedzie najpóźniej w dniu nieobecności do godz. 900.
Po tej godzinie nie będą uwzględniane odpisy z odpłatności za obiady.

 

Poniedziałek 03.06.2019r
Kapuśniak  
(włoszczyzna, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki,  ziemniaki, kapusta biała,  ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, koper, natka pietruszki)  
Klopsy z mięsa mieszanego w sosie koperkowym
(mięso drobiowe, mięso wieprzowe- łopatka  mąka, bułka tarta, jaja, sól, pieprz, liść laurowy, tymianek, cząber, ziele angielskie, natka pietruszki, koper)
Kasza bulgur
Surówka szopska
(pomidor, cebula cukrowa, cebula czerwona, kukurydza, natka pietruszki, sól, pieprz, olej, ogórek kiszony)
Kompot wiśniowy
A – 1,9,7,3
Wtorek 04.06.2019r
Zupa  jarzynowa  
(kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, pomidory, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, fasolka szparagowa, por, brukselka, kalarepa,  cebula, natka pietruszki, koper,  liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana)
Spaghetti z mięsem i serem żółtym
(makaron, mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula, olej, mąka, czosnek, bazylia, tymianek, oregano, papryka słodka, sól, pieprz, ser żółty)
Sałata lodowa z sosem pomidorkami koktajlowymi i sosem vinegret
(sałata lodowa, pomidory koktajlowe, sos vinegret)            
Kompot owocowy,  
A – 1,9,7
Środa 05.06.2019r
Zupa krupnik z natką pietruszki 250g
(kurczak , indyk,  włoszczyzna , ziemniaki , cebula, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, kasza jęczmienna, natka pietruszki)
Kotlet z piersi z kurczaka, ziemniaki z koperkiem
(filet z indyka,  sól, pieprz, jaja, bułka tarta. Olej, papryka słodka, tymianek)
Mizeria ze szczypiorkiem
(ogórek świeży, szczypior, rzodkiewka, jogurt naturalny, sok z cytryny, pieprz, sól)
Kompot truskawkowy
A – 1,3,7,9,    
Czwartek  06.06.2019r
Zupa zacierkowa
(włoszczyzna, ziemniaki, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, zacierki, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cebula, olej)
Gulasz wieprzowy
(mięso szynka, włoszczyzna, sól, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, tymianek, majeranek, natka pietruszki, pieprz, mąka pszenna, cebula, pieczarki, papryka)
Kopytka
Surówka z młodej kapusty    
(kapusta młoda, marchewka, jabłko, natka pietruszki, olej, sól, sok z cytryny, pieprz, koper, kukurydza)
Kompot owocowy, owoc (truskawki)
A – 1,9,3,7
Piątek 07.06.2019r
Zupa  szczawiowa z jajkiem  250g
(włoszczyzna, porcje rosołowe z gęsi, pałki z kurczaka,  szczaw, ziemniaki, śmietana, mąka, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, sól, pieprz, jaja)
Pierogi z serem białym i musem truskawkowym 200g
(mąka, ser biały, zapach wanilinowy, cukier, olej sól, skrobia ziemniaczana, truskawki mrożone)
Woda z miętą , cytryną, miodem,   sok jabłkowy 200ml  
A – 1,3,7,9
Poniedziałek 10.06.2019r
Zupa kalafiorowa z koperkiem  
(włoszczyzna, kurczak, porcje rosołowe z gęsi, ziemniaki, kasza jęczmienna, natka pietruszki, koper, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy)
Bitki wieprzowe duszone w sosie własnym
(mięso szynka wieprzowa, włoszczyzna, sól , ziele angielskie, liść laurowy, sól, papryka słodka, tymianek, majeranek, natka pietruszki, pieprz, mąka pszenna)
Kasza  jęczmienna
Mizeria ze szczypiorkiem (ogórek świeży, szczypior, rzodkiewka, jogurt naturalny, sok z cytryny, pieprz, sól)
Kompot truskawkowy,
A – 1,9,7
Wtorek 11.06.2019r
Zupa jarzynowa
(kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, pomidory, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, fasolka szparagowa, por, brukselka, kalarepa,  cebula, natka pietruszki, koper,  liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana)
Filet z kurczaka z brokułami              
(filet z kurczaka, brokuły, tymianek, zioła prowansalskie, sól, pieprz, czosnek, olej)
Makaron penne  
Surówka z pomidora i cebuli
(pomidor, cebula, szczypior, sól, pieprz, olej)
Kompot porzeczkowy
A – 1,9,7
Środa 12.06.2019r
Botwinka z koperkiem
(włoszczyzna,  ziemniaki, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki,
natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, buraki czerwone, koper, por, botwina)
Pierogi z mięsem okraszone cebulka w oleju
(mąka, mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, pieprz, olej, cebula, papryka słodka, włoszczyzna suszona)                               
Surówka kopenhaska
(sałata lodowa, marchew, ogórki kiszone, natka pietruszki, musztarda, jogurt grecki, sól, pieprz, czosnek granulowany)
Kisiel wiśniowy
A –  1,9,7
Czwartek 13.06.2019r
Zupa pomidorowa z makaronem
(porcje rosołowe z gęsi, pałki z kurczaka, włoszczyzna, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, por, koncentrat pomidorowy, śmietana, mąka, pomidory krojone)
Schab karkowy pieczony w sosie pieczarkowym
(schab karkowy- mięso, sól, pieprz, czosnek, majeranek, olej)
Sałata ze szczypiorkiem
(sałata masłowa, sok z cytryny, szczypiorek, rzodkiewka, koperek, jogurt naturalny, sól pieprz)
Kompot truskawkowy,  
A – 1,9,7
Piątek 14.06.2019r
Zupa koperkowa z ryżem  
(włoszczyzna, kurczak, porcje rosołowe z gęsi, kasza jęczmienna, natka pietruszki , koper, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, ryż)
Porcja ryby w sosie jogurtowo- ziołowym             
(ryba miruna bez skóry, mąka, sól, pieprz, masło, jogurt naturalny, bazylia, oregano, tymianek, bazylia świeża, olej)
Ziemniaki z koperkiem  
Surówka z kapusty pekińskiej (marchew, kapusta pekińska, jabłka, cebula, sól, natka pietruszki, pieprz, cebula czerwona, olej, kukurydza)
Kompot truskawkowy, jabłko szt.1
A –  1,9,7
Poniedziałek  17.06.2019r
Zupa ogórkowa 250g
(włoszczyzna, kurczak, indyk, ziemniaki, kapusta kiszona, natka pietruszki, koper, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek)
Kotlet mielony z pieca, ziemniaki z koperkiem
(mięso wieprzowe - schab karkowy, jaja, bułka kajzerka, cebula, pieprz, sól, olej).
Ziemniaki z koperkiem  150g
Surówka żydowska 80g
(kapusta biała, cebula cukrowa, cebula czerwona, jabłko, natka pietruszki, sok z cytryny, ogórki kiszone, sól, pieprz, oliwa z oliwek, papryka czerwona)
Woda z miętą, cytryną, pomarańczą i miodem,   
A – 1,9, 7
Wtorek 18.06.2019r
Rosół z makaronem  300g
(włoszczyzna,  makaron, kurczak, indyk, mięso wołowe - szponder, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, koper)
Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki z koperkiem
(udko z kurczaka , sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, olej)
Ziemniaki z koperkiem
Sałatka warzywna
(sałata rukola, sałata roszponka, szpinak, pomidory koktajlowe, papryka czerwona, papryka żółta, rzodkiewka, kiełki rzodkiewki, kiełki buraka, olej z pestek winogron, prażone pestki słonecznika i dyni, czosnek, bazylia)
Kompot wiśniowy
A – 1,9, 7
SMACZNEGO
A – POTENCJALNE ALERGENY

1.  Gluten
2.  Skorupiaki
3.  Jaja
4.  Ryby
5.  Orzeszki ziemne
6.  Soja
7.  Mleko
8.  Orzechy
9.  Seler
10. Gorczyca
11. Sezam
12. Dwutlenek siarki i siarczany
13. Łubin
14. Mięczaki
Jadłospis może nieznacznie ulegać modyfikacjom w związku z nieterminową dostawą towarów.

Sporządziła: Bożena Zalewska