Szanowni Państwo Rodzice

Koszt jednego obiadu wynosi - 8 zł

Odpłatność za obiady dokonujemy na konto bankowe:

82 1030 1508 0000 0005 5017 4057

Prosimy o zgłaszanie nieobecności dziecka na obiedzie najpóźniej w dniu nieobecności do godz. 900.
Po tej godzinie nie będą uwzględniane odpisy z odpłatności za obiady.

 

PAŹDZIERNIK 2020

Czwartek  01.10.2020 r.
Zupa kalafiorowa z pomidorami (kalafior mrożony, pomidory z puszki, żeberka, kurczak, indyk, śmietana 18% (z mleka), marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, sól, natka pietruszki, cebula, ziemniaki, (mąka pszenna),koper)
Filet z kurczaka panierowany (mięso z kurczaka-filet, jaja, (mąka pszenna), olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz, bułka tarta)     
Mizeria z sosem jogurtowym (ogórki świeże, sok z cytryny, szczypior, rzodkiewka, jogurt naturalny (z mleka), sól, pieprz)
Kompot owocowy
A – 1, 3, 7, 9, 10, 11

Piątek 02.10.2020 r.
Zupa dyniowa (krem) z grzankami (włoszczyzna, dynia, kurczak, indyk, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, cebula, czosnek, masło (z mleka), gałka muszkatołowa, śmietana (z mleka), grzanki ziołowe)
Kotlet z ryby (filet miruny bez skóry, (mąka pszenna), bułka tarta, bułka kajzerka, sól, pieprz, pieprz biały, olej rzepakowy rafinowany, jaja)
Ziemniaki z koperkiem
Surówka żydowska (kapusta biała, cebula cukrowa, cebula czerwona, jabłka, natka  pietruszki, sok z cytryny, cebula czerwona, sól, pieprz, olej rzepakowy rafinowany)
Kompot wiśniowy,  
A – 1, 7, 9, 3, 4, 10, 11

Poniedziałek 05.10.2020 r.
Zupa kapuśniak (pałki z kurczaka, indyk, żeberka, ziemniaki, marchew, pietruszka –korzeń, cebula, seler-korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, czosnek, cebula, masło, kapusta biała)
Gulasz węgierski (mięso szynka wieprzowa włoszczyzna, seler-korzeń, liść laurowy, sól, pieprz, czosnek, olej rzepakowy rafinowany, cebula, papryka czerwona i żółta, ziele angielskie, papryka słodka, natka pietruszki, estragon, majeranek, tymianek, mąka pszenna, przyprawa do mięsa)
Makaron penne
Surówka meksykańska (ogórki kiszone, cebula cukrowa, cebula czerwona, papryka czerwona, papryka żółta, kukurydza, cukier, sól, pieprz, olej rzepakowy rafinowany)
Kompot owocowy, jogurt 150g
A – 1, 9, 7, 8, 11

Wtorek 06.10.2020 r.
Zupa ogórkowa (ziemniaki, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, kurczak, indyk, ogórki kiszone, śmietana 18% (z mleka), natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cebula, olej)
Schab wieprzowy duszony ze śliwkami (schab wieprzowy, olej rzepakowy rafinowany, mąka pszenna, śliwki suszone, sól, czosnek, majeranek, pieprz, papryka słodka, przyprawa do mięsa wieprzowego)
Kasza kuskus (z pszenicy)                             
Surówka z pomidora (pomidor, cebula cukrowa, cebula czerwona, sól, pieprz, szczypior, olej rzepakowy rafinowany)
Kisiel pomarańczowy
A – 1, 9, 7, 8, 11

Środa 07.10.2020 r.
Barszcz biały z kiełbasą
(porcje rosołowe z gęsi, pałki z kurczaka, ziemniaki, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, barszcz biały, śmietana 18% (z mleka),kiełbasa biała, mąka pszenna)
Potrawka z kurczaka ananasem i przyprawą curry (mięso z kurczaka–filet, włoszczyzna, cebula, mąka pszenna, przyprawa curry, sosy słodko-kwaśne z ananasem, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, przyprawa do mięsa)
Ryż basmati i ryż brązowy długoziarnisty
Sałata z sosem jogurtowym (sałata lodowa, sok z cytryny, szczypiorek, jogurt naturalny (z mleka), pieprz, sól)
Kompot truskawkowy, owoc szt. 1 (jabłko)
A – 1, 9, 7, 8, 11

Czwartek 08.10.2020 r.
Zupa jarzynowa z dynią (ziemniaki, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, porcje rosołowe z gęsi, dynia, zupa jarzynowa (marchew, kalafior, fasolka szparagowa, por, brukselka, kalarepa), cebula, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, ziemniaki, śmietana 18% (z mleka))
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym (polędwiczki wieprzowe, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, mąka pszenna, cebula, śmietana 18% (z mleka), masło klarowane, olej rzepakowy rafinowany, zioła prowansalskie, tymianek, papryka słodka)
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką (kapusta pekińska, marchewka, jabłko, cebula cukrowa, cebula czerwona, natka pietruszki olej rzepakowy rafinowany, sól, sok z cytryny, pieprz, koper, kukurydza)

Piątek 09.10.2020 r.
Zupa pieczarkowa (ziemniaki, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, porcje rosołowe z gęsi, pałki z kurczaka, pieczarki, ziemniaki, śmietana 18% (z mleka), mąka (mąka pszenna), liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, sól, pieprz)
Kluski leniwe z masłem i bułka tartą (ser biały (z mleka), (mąka pszenna, jaja), masło (z mleka), bułka tarta, cukier, olej rzepakowy rafinowany)
Surówka marchewki i ananasa (marchewka, ananas, jabłko, sok z cytryny, rodzynki, sok z pomarańczy)
Woda z miętą, cytryną, miodem
A – 1, 3, 7, 9

Poniedziałek 12.10.2020 r.
Zupa brokułowa (ziemniaki, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, kurczak, indyk, śmietana 18% (z mleka), (mąka pszenna), natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cebula, brokuły mrożone)
Pulpety z mięsa mieszanego w sosie pieczarkowym (mięso drobiowe, mięso wieprzowe-karkówka, cebula, jaja, koper, ziele angielskie, sól, pieprz, bułka kajzerka, olej rzepakowy rafinowany, pieczarki, śmietana 18% (z mleka), (mąka pszenna)
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona, cebula cukrowa, jabłka, natka  pietruszki, sok z cytryny, cebula czerwona, sól, pieprz, marchew, koper, olej rzepakowy rafinowany)
Woda z miętą i cytryną, miodem, owoc szt.1(śliwka)
A – 1, 3, 7, 9, 4, 10, 11

Wtorek 13.10.2020 r.
Zupa zarzutka (porcje rosołowe z gęsi, pałki z kurczaka, ziemniaki, marchew, pietruszka –korzeń, cebula, seler-korzeń, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, kapusta kiszona, mąka pszenna, olej rzepakowy rafinowany)
Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki z koperkiem (udko z kurczaka, sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, olej rzepakowy rafinowany, czosnek)
Fasolka szparagowa z masłem (fasolka szparagowa żółta, sól, masło (z mleka), bułka tarta)
Surówka owocowo-warzywna z sosem jogurtowym (sałata rzymska, kukurydza, brzoskwinia, jogurt naturalny (z mleka), pieprz, sól, cukier)
Kompot wiśniowy
A – 1, 9, 7, 8, 11

Środa 14.10.2020 r.
Rosół z makaronem (makaron pszenny, jajeczny (mąka pszenna, jaja), marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, szponder wołowy, łata wołowa, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cebula, por, przyprawa kucharek)
Kotlet drobiowy z pieca (filet z kurczaka, jaja, (mąka pszenna), olej rzepakowy rafinowany, bułka tarta, sól, pieprz)
Ziemniaki z koperkiem
Sałata lodowa z sosem pomidorkami koktajlowymi i sosem vinegret (sałata lodowa, pomidory koktajlowe, kukurydza, sos vinegret, olej rzepakowy rafinowany)
Kompot owocowy, owoc szt. 1 (banan)
A – 1, 9, 7, 3, 8, 10, 11

Czwartek 15.10.2020 r.
Zupa porowo-ziemniaczana (krem) (por, ziemniaki, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki, czosnek, cebula, masło, gałka muszkatołowa, śmietana 18% (z mleka))
Udziec z indyka z majerankiem w sosie własnym (udziec z indyka, liść laurowy, sól, pieprz, czosnek, olej rzepakowy rafinowany majeranek,  ziele angielskie, papryka słodka, natka pietruszki, estragon, majeranek, tymianek, mąka pszenna, przyprawa do mięsa)
Kluski śląskie
Surówka z pomidorów i cebuli (pomidor, cebula cukrowa, szczypior, pieprz, sól, olej rzepakowy rafinowany)
Kompot owocowy, jogurt 150g
A – 1, 9, 7, 8, 11

Piątek 16.10.2020 r.
Barszcz ukraiński (buraki czerwone, marchew, pietruszka –korzeń, cebula, seler-korzeń, kurczak, indyk, porcje rosołowe z kaczki, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cebula, śmietana 18% (z mleka), kapusta biała, fasola)
Krokiety kapustą i pieczarkami (kapusta kiszona, cebula, pieczarki, mąka pszenna, pieprz, sól, jaja, olej rzepakowy rafinowany, mleko 18%, jaja)                                 
Surówka z groszku zielonego (groszek zielony, jabłka, cebula, jabłko, sok z cytryny, majonez, ogórek kiszony, papryka czerwona)
Kompot owopcowy
A - 1, 9, 7, 10, 11, 3

Poniedziałek 19.10.2020 r.
Zupa pomidorowa z ryżem (pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy 30%, kurczak, porcje rosołowe z gęsi, indyk, ryż, jajeczny, śmietana 18% (z mleka), marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, sól,  natka pietruszki, cebula, koper)
Gulasz z indyka z marchewką (mięso z indyka, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, (mąka pszenna), olej rzepakowy rafinowany, czosnek, koncentrat pomidorowy, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, koper, masło extra (z mleka))
Kopytka
Mizeria z sosem jogurtowym (ogórki, sok z cytryny, szczypior, rzodkiewka, jogurt naturalny (z mleka), pieprz)
Herbata z goździkami i pomarańczą, owoc szt. 1 (jabłko)
A – 1, 9, 7

Wtorek 20.10.2020 r.
Zupa kapuśniak z pomidorami (kurczak, żeberka, indyk, kapusta biała, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, sól, natka pietruszki, cebula, koper, ziemniaki, pomidory)
Bitki wołowe duszone w sosie własnym (mięso wołowe, olej rzepakowy rafinowany, pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, cebula, (mąka pszenna))
Kasza jęczmienna (pęczak)  
Buraczki zasmażane (buraki czerwone, masło extra (z mleka), (mąka pszenna), sól, pieprz, kwasek cytrynowy)
Kompot owocowy
A – 1, 7, 9

Środa 21.10.2020 r.
Zupa koperkowa (kurczak, porcje rosołowe z drobiu, indyk, ziemniaki, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, sól, natka pietruszki, cebula, koper)
Eskalopki w cieście naleśnikowym, ziemniaki z koperkiem (filet drobiowy, olej rzepakowy rafinowany, jaja, sól, pieprz, mleko 2%, (mąka pszenna)
Sos czosnkowy (czosnek, sól, pieprz, jogurt naturalny (z mleka), majonez, oregano)
Surówka z pomidora (pomidory czerwone, pomidory żółte, cebula czerwona, jabłko, cebula cukrowa, szczypior, olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz)
Herbata z pomarańczą  
A – 1, 3, 7, 9, 6, 8, 10, 11

Czwartek 22.10.2020 r.
Zupa brukselkowa (kurczak, porcje rosołowe z gęsi, indyk, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, brukselka mrożona, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki, koper, masło (z mleka), śmietana (z mleka))
Spaghetti z mięsem i serem żółtym (makaron (pszenny), mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula, olej rzepakowy rafinowany, cebula, papryka słodka, włoszczyzna suszona w tym seler-korzeń, mąka ( pszenna), czosnek, bazylia, tymianek, oregano, papryka słodka, sól, pieprz, ser żółty (z mleka))
Sałata lodowa z sosem pomidorkami koktajlowymi i sosem vinegret (sałata lodowa, pomidory koktajlowe, sos vinegret)            
Kompot owocowy
A – 1, 9, 7, 6, 8, 10, 11

Piątek 23.10.2020 r.
Zupa szczawiowa z jajkiem (szczaw, jaja, kurczak, porcje rosołowe z kurczaka, indyk, śmietana 18% (z mleka), marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, sól, natka pietruszki, cebula, ziemniaki, (mąka pszenna))
Kotlet z ryby (filet miruny bez skóry, mąka pszenna, bułka tarta, bułka kajzerka, sól, pieprz, pieprz biały, olej rzepakowy rafinowany, jaja)
Ziemniaki z koperkiem
Surówka żydowska (kapusta biała, cebula cukrowa, cebula czerwona, jabłka, natka  pietruszki, sok z cytryny, cebula czerwona, sól,  pieprz, olej rzepakowy rafinowany)
Kompot wiśniowy,  
A – 1, 7, 9, 3, 4, 10, 11

Poniedziałek 26.10.2020 r.
Zupa krupnik z natka pietruszki (kurczak, porcje rosołowe z gęsi, indyk, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, kasza jęczmienna, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki,  koper)
Kotlet mielony z pieca (mięso wieprzowe-schab karkowy, jaja, olej rzepakowy rafinowany, bułka kajzerka, cebula, pieprz, sól)
Ziemniaki z koperkiem
Marchew z groszkiem (marchew z groszkiem - mrożonki, bułka tarta, masło (z mleka), sól)
Mizeria z sosem jogurtowym (ogórki, sok z cytryny, szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny (z mleka), pieprz, sól)
Napój miodowo – cytrynowy
A – 1, 3, 7, 8, 9, 10, 11

Wtorek 27.10.2020 r.
Żurek z białą kiełbasą (żeberka, pałki z kurczaka, ziemniaki, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, żurek, biała kiełbasa, śmietana (z mleka), mąka pszenna)
Filet z indyka pieczony w ziołach (filet z indyka, sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, estragon, majeranek tymianek mąka pszenna, olej rzepakowy rafinowany, przyprawa do mięsa)
Kasza bulgur
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem (kapusta czerwona, cebula cukrowa, cebula czerwona, jabłka, natka pietruszki, sok z cytryny, sól, pieprz, olej rzepakowy rafinowany)
Kompot porzeczkowy, owoc szt. 1 (gruszka)  
A – 1, 9, 7, 8, 10, 11

Środa 28.10.2020 r.
Barszcz czerwony z groszkiem zielonym (żeberka, pałki z kurczaka, ziemniaki, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, buraki czerwone, groszek zielony, masło (z mleka))
Makaron tagliatelle z indykiem (makaron tagliatelle, filet z indyka, śmietana (z mleka), pomidory suszone, cebula, szpinak świeży, sól, pieprz biały, olej rzepakowy rafinowany, czosnek, gałka muszkatołowa)
Mix sałat z sosem vinegret (sałata lodowa, sałata roszponka, sałata rzymska, pomidory koktajlowe, sos vinegret)
Woda z miętą, cytryną, miodem,  
A – 1, 3, 4, 7, 9, 10, 11
Kompot wiśniowy, owoc szt. 1 (jabłko)  

Czwartek 29.10.2020 r.
Zupa kalafiorowa (żeberka, pałki z kurczaka, ziemniaki, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, natka pietruszki, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietana (z mleka),pomidory z puszki)
Schab wieprzowy duszony w sosie własnym (schab wieprzowy, olej rzepakowy rafinowany, mąka pszenna, sól, czosnek, majeranek, pieprz, papryka słodka, przyprawa do mięsa wieprzowego)
Kasza kuskus (z pszenicy)
Surówka wielowarzywna (kukurydza, cebula, papryka czerwona, natka pietruszki, ogórki kwaszone, pieprz, sól, majonez kielecki)
Kompot owocowy
A – 1, 7, 9, 8, 10, 11

Piątek 30.10.2020 r.
Zupa z soczewicy (soczewica, masło (z mleka), ziemniaki, marchew, pietruszka–korzeń, cebula, seler-korzeń, śmietana 18% (z mleka), pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, sól, natka pietruszki, czosnek, sok pomidorowy, bazylia)
Pierogi z serem białym w polewie truskawkowej (ser biały półtłusty (z mleka), (mąka pszenna), olej rzepakowy rafinowany, cukier, zapach wanilinowy, sól, truskawki mrożone, śmietana (z mleka))
Woda z miętą, cytryną, miodem
A – 1, 3, 4, 7, 9, 10, 11

A – POTENCJALNE ALERGENY

  1.  Gluten
  2.  Skorupiaki
  3.  Jaja
  4.  Ryby
  5.  Orzeszki ziemne
  6.  Soja
  7.  Mleko
  8.  Orzechy
  9.  Seler
  10. Gorczyca
  11.  Sezam
  12. Dwutlenek siarki i siarczany
  13. Łubin
  14. Mięczaki

 

Alergeny zostały wyróżnione w jadłospisie.

Jadłospis może nieznacznie ulegać modyfikacjom w związku z nieterminową dostawą towarów.

Sporządziła: Bożena Zalewska